divendres, 14 de juliol del 2017

Visita a les noves estacions dels FGC a Sabadell

El col·legi d'Enginyers de Camins, Canals i Ports ha organitzat una visita a les obres de perllongament dels Ferrocarrils de la Generalitat a Sabadell.
 
Hem visitat les estacions de Sabadell Nord, Creu Alta i Sabadell-Parc del Nord. Aquestes tres estacions que entraran en servei el proper 20 de juliol completen les actuacions de FGC a Sabadell amb les 2 estacions de Can Feu i Sabadell - Plaça Major inaugurades l'any passat.
 
En total una actuació al llarg de 5,2 quilòmetres de recorregut amb una inversió total de 430 milions d'euros.
Begoña Castiblanque, responsable de projectes d'infraestructures de Transport Públic de la Direcció General d'Infraestructures de Mobilitat ens ha acompanyat i ens ha donat tot luxe de detalls de les modernes instal·lacions que gaudirà la ciutat properament.
 
Adjuntem diverses imatges de la visita durant la jornada d'avui.

Interior del pou de ventilació i motors extractors de fum en cas d'incendi.
 
Detall del túnel a Sabadell Nord en direcció a Sabadell - Parc del Nord.

Detall del triple sistema antivibració per reduir les emissions de vibracions per la circulació dels trens.
Tren en proves a Sabadell - Parc del Nord.
Senyalització de la nova estació de La Creu Alta. Tot està a punt per tal que els trens i els viatgers puguin utilitzar les estacions a partir de la propera setmana.
 
La posada en marxa d'aquestes estacions tanca una de les inversions més grans i ambicioses de la Generalitat en matèria d'infraestructures de transport públic. Les obres que es van iniciar al 2008 van patir una aturada al 2012 per qüestions pressupostaries però ara ja veuen la llum. La freqüència de pas a partir de l'any 2019 arribarà a ser d'un tren cada 5 minuts.
 
Algunes de les conseqüencies que comportarà aquesta entrada en servei de les noves estacions seran la millora de mobilitat interna de la ciutat de Sabadell, una evident millora en la interconnexió de la xarxa de FGC - Rodalies, o la reducció del trajecte fins a la UAB de bona part dels estudiants de Terrassa que podran fer un ràpid transbord a Sabadell Nord.
 
En definitiva bones noticies per la millora de la mobilitat quotidiana en transport pública que permetrà captar usuaris al vehicle privat i millorar la qualitat de l'aire de la Regió Metropolitana.

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada