dimecres, 8 d’abril del 2015

UrbanSG. La Realitat Augmentada al servei de la Geografia i el Territori

En col·laboració amb Enginyers Informàtics hem desenvolupat una aplicació de Realitat Augmentada (RA) que volem posar a la vostra disposició. En primer lloc us explicarem en que consisteix això de la Realitat Augmentada, ja que és el terme utilitzat per a la visió a través d'un dispositiu tecnològic d'un entorn físic del mon real.
 
Per a poder visualitzar les dades, de les que parlarem més endavant, cal disposar d'un dispositiu mòbil, Smartphone o Tablet en la que prèviament s'hagi instal·lat una aplicació que hem batejat com a UrbanSG.
 
 
COM FUNCIONA?
 
Parlant de dades el primer que cal és obrir http://gestpoda.herokuapp.com/ 
Caldrà disposar d'un usuari i contrasenya per tal de poder anar editant aquest mapa. Els elements que es vagin afegint a partir d'aquesta web son els que amb posterioritat podrem visualitzar amb els nostres dispositius mitjançant tècniques de RA.
 
En la seva versió actual l'aplicació està planificada per a la introducció d'elements puntuals, en aquest cas arbres, on podem definir el tipus de poda que li apliquem així com la mida de l'arbre. Aquestes variables son a mode d'exemple i es poden personalitzar en funció del projecte o element a representar.
 
Tanmateix cal dir que tots els elements que anem introduint al mapa els podem Exportar en un fitxer de tipus CSV o KML. De la mateixa manera si disposem de les dades prèviament en arxius CSV o KML els podem Importar per a visualitzar i editar des de la web.
 
La cartografia de base és la de l'OpenStreetMap, distribuïda sota llicència ODbL, una aposta per la cartografia lliure de caràcter col·laboratiu.
 
Com a requisit imprescindible per part dels usuaris caldrà que de forma gratuïta és descarreguin la Aplicació de RA per al dispositiu mòbil, Tablet o Smartphone.
 
Així podem veure el contingut dels elements a visualitzar amb la capa base d'Open Street Map a un dispositiu mòbil.
 
                                                      
 Si enfoquem cap a un punt del que volem rebre informació el dispositiu ens facilitarà la seva localització i d'aquells elements propers.


 Finalment obtindrem la informació prèviament incorporada i a disposició de l'usuari que tingui l'app descarregada amb l'eina de RA.
 
 

 A QUI ENS ADREÇEM?
 
Volem parlar amb totes aquelles entitats tant publiques com privades que desenvolupin bona part de la seva activitat sobre el territori. Les possibilitats per a treballar son tantes com hom pugui imaginar. Nosaltres n'explicarem algunes opcions com per exemple:
 
  1. Es pot fer un mapa d'una ruta turística d'uns indrets determinats, per exemple de Cabanes de Pedra Seca, i a l'arribar a una determinada cabana, visualitzant amb el dispositiu mòbil obtenim informació extra d'aquell determinat indret.
  2. Una altra opció seria la de fer un inventari de tot l'arbrat d'un municipi, el posem a disposició dels ciutadans d'aquella ciutat per tal que puguin conèixer quines especies té el seu municipi, quan és van plantar, quan es poden, si hi ha hagut cap incidència amb aquell arbre, etc.
  3. Finalment com a tercera proposta considerem que seria interessant disposar d'un mapa amb el patrimoni cultural d'un municipi i amb la eina de RA als usuaris que es trobin al costat d'un be patrimonial rebin informació més detallada.
Val a dir que consideraríem interessant per tal de fomentar economies de proximitat i per aconseguir vies de finançament que en determinats punts de consulta de la RA ens aparegui una icona de publicitat d'un restaurant de la zona, de l'hostal més proper, etc.
 
A partir d'aquí estem oberts a que la vostres necessitats, i amb la vostra imaginació ens feu arribar propostes que de ben segur podem estudiar, adaptar i tirar endavant un projecte innovador.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada